Productie
Mosselen die voor Midol worden verzameld bij de beste mosselkwekerijen in Europa, worden dagelijks als levende mosselen in ons productie centrum geleverd; na een kwaliteitscontrole worden de modder en de algen op de schelp gereinigd, de baard binnenin afgesneden en klaargemaakt om te worden gevuld.
Daarna worden de mosselen gevuld met een speciaal gekruide rijst, gekookt, ingevroren en verpakt om hun smaak en versheid te behouden.
Transport
Onze bevroren en verpakte gevulde mosselen worden per transport bij -18 graden vanuit ons diepvriesmagazijn aan onze klanten geleverd. Wij distribueren vanuit onze productiefaciliteit in Zoetermeer / Nederland en onze distributeurs in andere landen.
Voordelen van mosselen;
– Alleen mosselen verzameld uit schone en afvalvrije zeeën en schoongemaakt en geserveerd onder hygiënische omstandigheden zijn nuttig.
– Selenium in mosselen is gunstig voor het immuunsysteem.
– Het zorgt voor de bestrijding van vreemde stoffen die cellen beschadigen.
– Vitamine A in mosselen is zeer gunstig voor de gezondheid van de ogen, de huid en het immuunsysteem, als de mosselen in een uitgebalanceerde en geschikte hoeveelheid worden geconsumeerd.
– Bevat proteïne. Eiwit zorgt ervoor dat de cellen in het lichaam qua vorm en structuur in de meest geschikte vorm verkeren.
– Omega3-vetzuren in mosselen zijn zeer gunstig bij hartaandoeningen.
– Het zorgt voor het verlagen van triglycerideniveaus.
– Het houdt de bloeddruk in balans door de groei van vasculaire plaques te voorkomen die vasculaire occlusie veroorzaken.